Läst i februari

När februari är slut, är det långt kvar tills nästa månad jag tycker är tung. Det är november. Februari har ju den fördelen förstås att det är en kort månad, kortare än november sen när den månaden kommer.

Februari i år försvann också två märkespersoner. I början på månaden dog Matti Nykänen. En mer finländsk man är svårt att hitta. Gillar backhoppning. Har svårt med spriten. Sedan i mitten på månaden dog Olli Lindholm, en stor finländsk musiker, sångare i bandet Yö, det är han som sjunger Rakkaus on lumivalkoinen, i mitt tycke den bästa sång som gjorts på finska (och som jag hade med på bloggen dagen innan han dog, för den är en februarisång). Det är ändå inte Olli som skrivit den sången, även om han skrivit och tonsatt en hel del. Det är konstigt att dom är borta.

Bildresultat för matti nykänenBildresultat för olli lindholm

Februari blev för oss en ganska lugn månad, lite som förhoppningen var i januari. Delvis lite påtvingat lugnt, då stora pepparkakspojken opererat knät förra veckan och inte har så lätt att ta sig fram, på isiga gator är det svårt att gå med kryckor till exempel. Lilla pepparkakspojken och jag går fortfarande på gym. Kanske jag ska skida någon gång ännu, men i stort sett börjar jag bli klar med vintern och tycker att det kan bli vår.

Det här läste jag i februari:

A study in scarlet women – Sherry Thomas
Ink and bone – Rachel Caine
Jane och gåtornas hus – Kristin Cashore
Wicked intentions – Elizabet Hoyt
Jag kommer hem till jul – Joanna Bolouri
En dag ska jag lämna allt det här – Katarina Bivald
Flickorna på Englandsbåten – Lone Theils
Wicked and the wallflower – Sarah MacLean
Döden går på cirkus – Jan Mårtenson

Imponerande 9 böcker lästa den månad som brukar vara en av mina sämsta läsmånader.

Flickorna på Englandsbåten- Lone Theils läste jag förstås som en bok på månadens språk, skriven på danska i original. Det blev också mot slutet av månaden en hyllvärmare till min utmaning ”Ur hyllornas djup”, Jan Mårtensons Döden går på cirkus.

Ur hyllornas djup international-1751293_960_720

När det gäller ickebokliga utmaningar på bloggen, alltså min fotoutmaning, så ligger jag som väntat efter, men inte ohjälpligt ändå. Enligt mina beräkningar borde jag tagit 28 bilder till utmaningen, jag har tagit 23. Jag hoppas att våren och sommaren ger mer inspiration till fotografering!

from BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET https://ift.tt/2tHujRl
via sidor som bodycontact

Go Top